húsz hónap börtön

2019.09.10. 09:00

Távollétében ítélték el a szeméremsértő férfit a zalaegerszegi járásbíróságon

Álarcban, meztelenül mutatkozott és nők előtt kényeztette magát az a férfi, akit távollétében a napokban ítéltek el a megyeszékhelyi járásbíróságon.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Emellett a 44 éves Vas megyei atyafi – akit a bíróság szeméremsértés vétsége miatt korábban többször elítélt – tavaly több ízben meghamisított hatósági jelzésű gépkocsival közlekedett Zalaegerszegen.

A bíróság által megállapított tények szerint a férfi tavaly május 30-án délután a Bagod és Teskánd közötti kerékpár­úton meztelenre vetkőzött, a fejére álcázásként álarcot és kalapot tett, majd a kerékpárút mellé, a vasúti töltés oldalába állt, és ott szerzett magának testi örömöket. Mégpedig az éppen arrafelé kerékpározó, a tőle mintegy 50 méter távolságban lévő három nő felé fordulva. Másnap délután fél öt körül megint kiállt meztelenül a kerékpárút mellé, de amikor meglátta az ismét arrafelé kerékpározó nőket, bebújt a bokorba, felöltözött és kerékpárral Zalaegerszeg felé indult. A nők azonban szóltak egy rendőr hadnagynak, aki épp a teskándi futballpályán tartott edzést, és ő a férfit feltartóztatta.

A szeméremsértés mellett a férfinak egyedi azonosító jellel visszaélés miatt is felelnie kellett, ugyanis Ausztriából behozott gépkocsit vásárolt 2017-ben, ám a járművet Magyarországon nem helyezték forgalomba, és rendszámmal sem rendelkezett. A hiányosság leplezésére a férfi tavaly január 4-én az autóra felszerelt két korábban talált osztrák rendszámtáblát, s így közlekedett, míg aznap délután rendőri ellenőrzésen ki nem derült a turpisság.

Ilyen előzmények után 2018 júniusában két, immár a nagykanizsai bolhapiacon vásárolt rendszámtáblát erősített a gépkocsira, és így indult útnak vele. A hamis rendszámokkal 2018. június 24-én bukott le. Ez azonban nem rettentette el, mert októberben újból hamis – ezúttal magyar – rendszámtáblákat szerelt fel az autójára, és így járt a munkahelyére, amíg 2018. október 26-án a rendőrök el nem fogták.

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a férfit a járásbíróság szeméremsértés, valamint háromrendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés miatt húsz hónap börtönre ítélte. Az ítéletet az ügyész és a férfi védője tudomásul vette, de a vádlott távolléte miatt az nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában