Büntetés

2018.03.08. 09:00

Szabálytalan zalai sofőrök ellen emeltek vádat

Szabályokat megszegő gépkocsivezetők ellen emeltek vádat a napokban a zalai ügyészségeken.

Arany Gábor

Az egyik történet tavaly márciusra nyúlik vissza. A Lentiben élő H. Attila Lendván közlekedési szabálysértést követett el, emiatt a szlovén rendőrség helyszíni bírságot szabott ki rá. Mivel az ötvenes éveiben járó férfi a bírságot nem tudta leróni, ezért a rendőrök a fizetés biztosítékaként bevonták a személyazonosító igazolványát.

Az okmánya nélkül hazatérő H. Attila pár héttel később Lentiben a kormányablakban kérte a személyi igazolvány pótlását. Az igényléskor úgy nyilatkozott, hogy az igazolványát és lakcímkártyáját elvesztette, már több napja nem találja. Ezt a tényt rögzítették a közhiteles személyi adat- és lakcímnyilvántartásban, valamint elrendelték a személyi okmány körözését is és pár nappal később kiállították az új igazolványt a férfi részére.

Később azonban fény derült a valóságra, ami alapján közokirat-hamisítás büntette miatt vádat emelt az ügyészség. A férfit gyorsított eljárással, bíróság elé állításban vonták felelősségre február végén és jogerősen 60 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották.

Ittasan vezetett

A másik ügy vádlottá lett szereplője, egy 25 éves becsvölgyei férfi tavaly október 21-én délelőtt kilenc óra tájt Zalaegerszegről Gellénháza felé tartott Volkswagen személygépkocsijával, és az egyik enyhén jobbra ívelő útkanyarulatban ittasságból eredő figyelmetlenség emiatt úgy próbálta megelőzni az előtte szabályosan haladó, szintén Volkswagen típusú személygépkocsit, hogy nem láthatta be a manőverhez szükséges teljes szakaszt.

Az előzés megkezdését követően vette észre, hogy szemben járművek közelednek, ezért jobbra húzódott és oldalával nekiütközött a mellette haladó autónak. Ezt követően a vétlen jármű vezetője jobbra lehúzódott az út szélére, míg a szabálytalankodó elhajtott, egy órával később azonban visszatért a baleset helyszínére, ahol a rendőrök igazoltatták és megállapították, hogy enyhe fokban ittas a sofőr. A történtek miatt nemrég emeltek vádat az autós ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában