Vádat emeltek

2019.07.19. 07:00

Sértegette és fenyegette az intézkedő rendőrt az ittas sofőr Keszthelyen

Egyebek közt a rendőr „kicsinálásával” és kirúgásával fenyegetőzött az a debreceni férfi, akit egy éve, 2018. július 22-én reggel Keszthelyen állítottak meg rendőri ellenőrzésre.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A már többször börtönt járt 41 éves férfi nem rendelkezett jogosítvánnyal, mert korábban eltiltották a járművezetéstől. A Fenékpuszta felől nagy tempóval érkező Audi A8-ast a Bercsényi utcában állította meg a rendőrjárőr. A sofőr átadta az okmányait az intézkedő rendőrnek, aki a férfi tiltakozása ellenére az adatait ellenőrizte, majd az alkoholszonda megfújására szólította fel.

Ekkor a sofőr agresszívvé vált, fenyegetve, kezét ökölbe szorítva, vicsorogva közeledett a rendőrhöz, aki emiatt rádión erősítést kért. Ezt hallva a debreceni férfi megfenyegette őt.

Pár perc múlva megérkeztek a városi kapitányság és a Készenléti Rendőrség egyenruhásai. A sofőr még ekkor sem csillapodott, jelenlétükben többször közölte a vele szemben intézkedő rendőrrel, hogy ebből neki úgysem lesz problémája, és minden börtönben ismerik. A gyermekével, illetve kirúgással is megfenyegette a rendőrt, akinek még azt is állította, hogy ő egy ismert nagyvállalkozó rokona. A rendőr az alkoholteszt eredményére tekintettel közölte a férfival, hogy előállítja a rendőrkapitányságra hiteles légalkoholmérővel történő vizsgálatra. A férfi ekkor feldúltan folytatta a szidalmazását, és saját cégével, pénzével kérkedve tovább fenyegetőzött, egyebek közt a rendőr „kicsinálását” emlegetve.

A vádirat szerint az illető az intézkedés további részében, a jármű- és ruházatátvizsgálás, illetve az előállítás során is folyamatosan sértegette a rendőrt. A férfit megbilincselve vitték a városi kapitányságra, onnan pedig vér- és vizeletminta vételére az orvosi rendelőbe, az alapellátási intézménybe. Ez idő alatt a férfi továbbra is sértegette, szidalmazta a rend­őrt. Azzal fenyegette, hogy meg fogja találni később, mert mindenhol vannak ismerősei. A mintavételek után agresszivitása miatt a férfit ismét meg kellett bilincselni, s ő újra fenyegetőzni kezdett, végül így állították elő a szabálysértési csoporthoz.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba kijelentette, hogy a történtek alapján a debreceni férfi ellen becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Keszthelyi Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!