vádat emeltek

2019.08.22. 09:00

Nem vette figyelembe a jelzőtáblát – Kerékpáros elé hajtott a kanizsai fiatal

Kamaszkorú sofőr okozott balesetet tavaly nyáron Nagykanizsán, a fiatal ellen a napokban emeltek vádat.

ZH

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség tájékoztatója szerint a 2000 októberében született nagykanizsai fiatal 2018. június 19-én este negyed tízkor személy­autóval közlekedett Nagykanizsán, a Virág Benedek úton, és az OMV-töltőállomásról jobbra akart kikanyarodni a Garay útra. Ennek déli oldalán, az út vonalvezetésével párhuzamosan gyalog- és kerékpárút vezet, amelyet a gépkocsival keresztezni kellett. Az autóval a Garay úthoz érve a fiatal sofőr az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított áthaladási elsőbbséget a gyalog- és kerékpárúton neki jobbról érkező, működő világítással és szabályosan közlekedő kerékpáros nőnek.

A sofőr a személygépkocsival lassan kihajtott a kerékpár elé, és a járművek összeütköztek, a biciklis az úttestre esett. A baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, ami 10 százalékos össz-szervezeti egészségkárosodást eredményezett nála.

A baleset oka az volt, hogy a személyautó vezetője a jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a kerékpáros számára. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, hogy az egerszegi járási ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat a fiatalember ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában