Vádemelés

2019.09.24. 09:11

Megverte az ügyintézőt a kanizsai férfi

Álláskereséshez kért segítséget, ám megtámadta és bántalmazta az ügyintézőt az az ötvenéves nagykanizsai férfi, aki ellen emiatt a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint ez év május 28-án 10 óra tájt érkezett az 50 éves kanizsai férfi a járási hivatal foglalkoztatási osztályára. Az ügyfél-eligazítóban kapott sorszámmal felment a második emeleti irodához várakozni, ám ott azt tapasztalta, hogy előtte olyan ügyfél ment be, akinek a sorszáma magasabb volt az övénél. Ezt szóvá tenni benyitott az irodába, ahol két ügyintéző dolgozott. Mivel az egyik már ügyféllel foglalkozott, társa szólt a férfinak, hogy menjen hozzá, segít neki az álláskeresésben. Együtt megnézték a számításba jöhető lehetőségeket, majd kiválasztottak két segédmunkás állást.

Az adatrögzítéshez az ügyintéző elkérte az 50 éves kanizsai férfi személyi igazolványát, aki nem adta oda, csak bediktálta az adatait, amit az ügyintéző elfogadott, mert régebbről ismerte már az álláskeresőt. Ezek után abban egyezett meg az ügyintézővel, hogy a munkahelyekre személyesen megy el, vagy megpróbálja velük felvenni a kapcsolatot telefonon.

A férfi tíz perc múlva feldúltan tért vissza és számon kérte a két ügyintézőn, hogy a megadott telefonszámokon egyik céget sem érte el, majd indulatosan azt állította, hogy hibás a telefonszám, ezért nem tud kapcsolatba lépni a munkáltatókkal. Az ügyintéző ellenőrizte a telefonszámot, amiről kiderült, hogy pontos, ám közben a férfi egyre jobban indulatba jött. Durván sértegette a két hivatali dolgozót, aztán bokszoló mozdulatokat tett, közben egyik számítógép-monitort felborította, a másikat a földre rántotta. Dühe semmit sem csillapodott, egyre idegesebben, önmagát hergelve kiabált a vele korábban rendszeresen foglalkozó és neki segítséget nyújtó ügyintézővel, aki a fal mellett ült, így a magáról megfeledkezett és trágár mód szitkozódó férfi be tudta szorítani, majd kétszer az arcán megütötte.

A dulakodás hangjaira a biztonsági őr bement az irodába, közbelépett, megfogta a férfit, és próbálta elhozni az ügyintézőtől, de eközben mindketten ráestek az asztalra. Ekkor úgy tűnt, hogy a férfi kimegy a szobából, ám hirtelen visszalépett és az ügyintézőt ököllel még egyszer megütötte a fején; mint kiderült, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a bántalmazással. A történtekre tekintettel a nagykanizsai járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg a magáról megfeledkezett férfit, közölte a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában