Tartoztak

2018.07.13. 13:00

Más fájával fizették ki tartozásukat a lenti kocsmának

Más fájával fizette ki a kocsmai tartozást a borissza páros, de kiderült a turpisság, nemrég emeltek vádat ellenük.

Arany Gábor

A vádlottá lett két férfi egy csesztregi italboltban tavaly pár hónap alatt 60-70 ezer forintos tartozást halmozott fel. A hátralékuk kiegyenlítése érdekében megállapodást kötöttek az üzletvezetővel, hogy a tartozásukat az egyikük lakóháza mögött elterülő és az ő tulajdonában lévő erdőterületen lévő fák kivágásával és tüzelővé feldolgozva történő leszállításával fizetik meg. A megállapodás teljesítése, az ígért tűzifa leszállítása végett tavaly december közepétől három hét alatt – pontosabban meg nem állapítható időben – a férfiak közösen az egyezségben megjelölt beerdősült ingatlannal szomszédos, de már a Zalaerdő Zrt. lenti erdészetéhez tartozó kálócfai erdőterületre mentek. Ott kivágtak és eltulajdonítottak hat darab, összesen öt köbméter tölgyfát, amelyet összevágva átvittek a saját ingatlanra, és előkészítettek az elszállításra.

Ezután jelezték az üzletvezetőnek, hogy a tartozás fejében ígért fát kivágták, és az elfuvarozható. A jóhiszemű kocsmáros megszervezte a szállítást, és ez év január 6-án a fuvarossal és a rakodómunkásokkal meg az egyik férfi társaságában, utóbbi útmutatása alapján az ingatlanra ment, ahol a munkások és a férfiak a négy köbméternyi összevágott, közel 84 ezer forintot érő fát pótkocsira rakták és Csesztregre szállították. Rövidesen azonban kiderült a csalárdság.

A főügyészség tájékoztatása szerint a tartozást más fájával kiegyenlítő két férfi ellen – közülük az egyik férfi többször büntetett visszaesőnek számít – a lenti ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában