Tűz

2018.08.22. 08:25

Kigyulladt egy családi ház Újudvaron

Szerda reggel kigyulladt egy családi ház Újudvaron, a Fő úton. A benne élő beteg középkorú hölgy időben elhagyta az épületet, így nem sérült meg.

Benedek Bálint

Fotó: Gergely Szilárd

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a mintegy ötven négyzetméteres épület tetőszerkezete és egy mellette lévő nyitott szín égett. A nagykanizsai hivatásos és a gelsei önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az egységek két propán-bután-gázpalackot is kihoztak a házból és annak nyári konyhájából.

Helyszíni információink szerint a nő okozhatta a tüzet élettársa otthonában. A lángok gyorsan terjedtek, de az élettársa segítségével gyorsan kimenekült az épületből. Az iratain kívül szinte minden, a bútorok, berendezési tárgyak, valamint a ruhák is bennégtek.

A szomszédban élő polgármester, Jakab Sándor percekkel a tűz keletkezése után a helyszínen volt. Mint elmondta: a hölgy nemrég jött ki a kórházból, ahol többek mellett szívinfarktussal is kezelték.

Fotó: Gergely Szilárd

- A ház lakhatatlanná vált – tette hozzá Jakab Sándor. – A helyi lakos régebbi otthona jelenleg szintén nincs jó állapotban, de az önkormányzat minden segítséget megad annak felújításához, így a nő nem marad fedél nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában