vádat emeltek ellene

2019.07.10. 07:00

Kedvet kapott a vadkender termesztéséhez egy kanizsai férfi

A 61-es főúttól nem messze alakított ki vadkendernek ültetvényt az az ötvenhárom éves nagykanizsai férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A megyei főügyészség által kiadott tájékoztató szerint a férfi érdeklődését a marihuána termesztése iránt az elmúlt év elején egy vadkenderültetvényekről szóló riport keltette fel. Nem sokkal később az ausztriai Grazba utazott, és egy üzletben 120 euróért 21 darab vadkendermagot vásárolt. Ezeket egy darabig a nagykanizsai lakásán tárolta, majd májusban tejfölös dobozokba ültette, és a háza melletti gondozatlan területen a gyomok közé rejtette.

Az elültetett magokat naponta ellenőrizte, ápolta, majd látva, hogy növekedésnek indultak, könnyen megközelíthető helyet keresett a kiültetésükre. A megfelelő területet a 61-es számú főút városhatár és a bagolai elágazó közötti szakasza közelében, egy fiatal tölgyfákból álló erdőrészen találta meg.

Az út szélétől körülbelül 50 méterre lévő erdősávban egy 15 négyzetméteres területet megtisztított az aljnövényzettől, az árnyékot adó nagyobb ágakat levágta, termőfölddel és trágyával a talajt termesztésre alkalmassá tette. Ezt követően három részletben kiültette a palántákat, majd két-három naponta hajnalban és este ellenőrizte az ültetvényt. A növényeket rendszeresen tápoldatos vízzel locsolta meg.

Az ültetvény gondozása közben érték tetten a rendőrök július 25-én, amikor is lefoglaltak 14 darab 50–80 centiméter magasságú cannabis sativa növényt, valamint a termesztéséhez szükséges eszközöket, tápoldatot, marhatárgyát, virágföldet, vödröket, ásót és kapát. A cannabis sativa növényekből kannabinoid vegyületeket, köztük delta-9-THC-t azonosítottak, ami a jogszabályok szerint kábítószernek minősül.

A megyei főügyészség sajtó­szóvivője, dr. Pirger Csaba arról adott tájékoztatást, hogy a férfi ellen a kanizsai járási ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat nemrég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában