árokba hajtott

2019.08.01. 15:00

Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett egy zalaegerszegi férfi, súlyos baleset lett a vége

Hiába ítélték el többször és tiltották el a járművezetéstől, egy 37 éves lakhegyi férfit mindez nem tartott vissza attól, hogy részegen újra a volán mögé üljön.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Az utolsó ilyen alkalommal pedig balesetet is okozott, amelyben súlyosan megsérült. A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a lakhegyi férfit az ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt a bíróság 2013-ban 6 hónap börtönre ítélte, de a végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztve, valamint 25 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől. A következő évben ugyancsak ittas járművezetés miatt kapott pénzbüntetést és 2 év eltiltást az illető. Hasonló okból legutóbb a bíróság 2017-ben 10 hónap fogházbüntetést szabott ki – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztve –, valamint 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a lakhegyi férfit. Utóbbi büntetés próbaideje 2019. augusztus nyolcadikán telt volna le.

Ilyen előzmények után a férfi 2018. december 22-én éjfél előtt nem sokkal ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül, és a járművezetéstől eltiltva ült volán mögé. Német hatósági jelzésű Volkswagen személygépkocsival Lakhegyen a Petőfi utcában Egervár felé tartva a 61. számú ingatlan előtt ittasságából eredő figyelmetlensége és a sebesség helytelen megválasztása miatt a járművel áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, az útpadkára, majd a vízelvezető árokba hajtott, és betonhídnak ütközött. A gépkocsi ki is gyulladt.

A férfi a balesetben nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A vizsgálat közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg a sofőrnél. A megyei főügyészség sajtószóvivőjétől, dr. Pirger Csabától kapott tájékoztatás szerint a férfi ellen az egerszegi járási ügyészség járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában