Vádat emeltek

2019.08.08. 07:00

Ittasan balesetet okozott a söjtöri férfi

Részegen ült volán mögé, balesetet okozott és megállás nélkül elhajtott az az 50 éves söjtöri férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség tájékoztatója szerint a férfit a bíróság 2016-ban már ittas járművezetés miatt pénzbüntetésre ítélte, és eltiltotta a közúti járművezetéstől. Ilyen előzmények után ez év március 24-én délután ismét ittas állapotban ült Renault Laguna személygépkocsija volánja mögé. Zalaegerszeg határában, a 74-es és a 76-os út elkerülő szakaszán a Balatoni út felől az Egervári út irányába tartott, amikor a vasúti felüljáró közelében az előtte haladó, szabályosan közlekedő személygépkocsit utolérve úgy döntött, hogy előzésbe kezd, és áttért a bal oldali forgalmi sávba.

A söjtöri férfi ittasságából eredő figyelmetlensége miatt nem észlelte a szemből érkező járműveket, úgy kezdett az előtte haladó autó előzésébe.

Kocsija egy Suzuki Vitarával karambolozott, majd visszacsapódva a vele azonos irányba haladó Opel Astra személyautónak ütközött, és azt az úttest jobb oldalán húzódó szalagkorlátnak lökte. A második ütközés hatására a söjtöri férfi autója az úttest bal oldalán húzódó szalagkorlátnak csapódott és az eredeti haladási irányával egyezően állt meg.

A baleset következtében az autókban jelentős anyagi kár keletkezett, de nem sérült meg senki. A söjtöri férfi észlelte a járműve és a másik két személygépkocsi ütközését, de az autójából nem szállt ki és nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e, segítségnyújtásra szorul-e, hanem a megrongálódott személygépkocsijával elindult és Sümeg felé elhajtott.

A rendőrök hét perccel később Zalaszentivánon figyeltek fel a megrongálódott személygépkocsira és ellenőrzésre megállították. A sofőrnél a szonda súlyos-közepes fokú ittasságot jelzett.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a történtekről lapunkat tájékoztatva közölte, hogy a söjtöri férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség cserbenhagyás és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a közelmúltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!