Lezárt nyomozás

2018.05.11. 15:56

Ittas vezetők ellen emeltek vádat a zalai rendőrök

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bíróság elé állítási javaslattal zárta le a 28 éves gellénházai, a 43 éves és a 68 éves zalaegerszegi férfiakkal szemben folytatott nyomozásokat.

police.hu

A zalai járőrök 2018. április 15-én 10 óra 10 perckor Alsónemesapátiban egy 28 éves gellénházai férfit ellenőriztek, 2018. április 21-én 22 óra 19 perckor és április 28-án 21 óra 40 perckor Zalaegerszegen egy 43 éves és egy 68 éves helyi sofőrt igazoltattak, akik személyautóval közlekedtek.

A közúti ellenőrzés során a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak mindhárom személlyel szemben, ami pozitív értéket mutatott, ezért mintavétel céljából előállították őket, vezetői engedélyüket pedig elvették.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a sofőrökkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozásokat a napokban befejezte, az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy mások életét és testi épségét is veszélyezteti az, aki szeszes ital vagy kábítószer hatása alatt vezeti járművét!A közlekedési szabályok betartásával, a közúti tragédiák elkerülhetők és a sérülések súlyossági foka csökkenthető!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!