Ezer dobozt rejtettek el a kisbuszban

2019.07.12. 10:58

Gyalult káposztában találtak csempészcigit az ellenőrök az M7-esen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala megyei munkatársai Harley, a kábítószer- és cigarettakereső kutya segítségével 1 000 doboz adózatlan cigarettát találtak egy kisbuszban. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság

Forrás: Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság

A NAV munkatársai az M7-es autópályán egy Mercedes kisbuszt ellenőriztek. A pénzügyőrök a csomagtérben szállított gyalult káposztával teli műanyag hordó súlyát túl könnyűnek találták, ezért azt alaposabban is átvizsgálták. A NAV munkatársai a káposzta alá rejtve adózatlan cigarettát találtak, ezért a járművet a rédicsi vizsgálóépületbe kísérték. A tételes átvizsgáláskor Harley, a szolgálati kutya a busz belső utasterében jelzést adott, a gyári üregekből és a kárpit alól különféle márkájú adózatlan cigaretta került elő. A sofőr a jövedéki termékek eredetét igazolni nem tudta.

Fotó: Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság
Fotó: Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság

 

Fotó: Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság

A pénzügyőrök az 1 000 doboz adózatlan füstölnivalót lefoglalták és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A román sofőr a megközelítőleg kétmillió forintos bírságot a helyszínen megfizette – számolt be a NAV közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában