Vagyonvédelem

2018.03.14. 15:13

Folytatódik a rendőrség „Házhoz megyünk” programja Zala megyében

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai márciusban Söjtörön és Letenyén várják a program iránt érdeklődőket.

Police.hu

A „Házhoz megyünk” programot a megye teljes lakossága megismerhette az elmúlt évek során, hiszen nagyon sokan keresték fel az információs pontokat, ahol teljes körű prevenciós szolgáltatást kaptak.

Az idei évben a „Színpadon a bűnmegelőzés” elnevezésű nyertes pályázatnak köszönhetően a Vigyázat, csalók! című humoros, élményszerű előadást is megtekinthetik a programhelyekre látogatók. Az idősebb korosztálynak szóló színdarab az áldozattá válás megelőzéséhez ad hasznos, a cselekvésüket, viselkedésüket orientáló információkat.

Bike safe

A vagyonvédelmi programhoz kapcsolódóan minden helyszínen folytatódik a „Bike Safe” elnevezésű kezdeményezés is, melynek során a regisztrációt követően a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek.

A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adat és információ rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

A programra hozzák magukkal kerékpárjukat, személyigazolványukat, lakcímkártyájukat (amennyiben rendelkezésre áll, a kerékpár dokumentumait is).

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a „Színpadon a bűnmegelőzés” című komplex bűnmegelőzési programmal 2018. március 17-én Söjtörön, a Festetics Mária Integrált Közösségi és Szolgáltató Térben 14 órától 18 óráig, valamint 2018. március 23-án Letenyén, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtárban 16 órától 19 óra 30 percig várják az érdeklődőket.

A résztvevők a kerékpár regisztrációja mellett hasznos vagyonvédelmi tanácsokat is kapnak a rendőröktől.

Piaci-áruházi bevásárlás alkalmával tárcáját belső ruházatában tartsa, ne tegye a bevásárlókosárba!

Táskáját gondosan csukja be és karjával átfogva tartsa, hogy illetéktelenek ne tudjanak a tartalmához hozzáférni!

Otthonából történő távozáskor a nyílászárók bezártságáról győződjön meg!

Idegeneket lehetőség szerint ne engedjen be lakásába, ha ez feltétlenül fontos, hívja át ismerősét, szomszédját! Akik szolgáltatók alkalmazottaiként jelentkeznek, azonosítsa őket a tőlük elkért megbízólevéllel vagy szolgálati igazolványukkal!

Tüzelőanyagot csak megbízható, kipróbált kereskedőtől vásároljon!

Lehetőség szerint minden esetben zárja le a biciklijét, még akkor is, ha csak pár percre hagyja őrizetlenül!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!