Hamisan vádolta meg szabálysértéssel

2019.02.14. 12:00

A sajátja helyett a testvére nevét adta meg a rendőröknek a petriventei férfi

Vezetői engedély nélkül közlekedett segédmotoros kerékpárral az a 25 éves petriventei férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A korábban hamis vád miatt már elítélt fiatal férfi 2017. július 15-én este Nagykanizsán, a Postakert utcában közlekedett Longija Versus 2 TX segédmotoros kerékpárjával, amikor a rendőrségi járőr közlekedésrendészeti ellenőrzésre megállította.

Ekkor kiderült, hogy a férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel. Az intézkedéskor az adatokat bemondás alapján rögzítették, és ekkor a fiatalember a sajátja helyett a testvére személyes adatait diktálta be, ily módon a szabálysértési eljárás is a testvére ellen indult meg. A férfi a helyszínen a testvére nevében írta alá a szabálysértés elkövetésének elismeréséről szóló nyilatkozatot is.

Az eljárásban ezt követően szeptember 15-én bírságot szabtak ki a segédmotoros kerékpárt vezető férfi testvérére. Őt a rendőrség 2018. március 27-én hallgatta meg, és ekkor derült fény arra, hogy hónapokkal korábban hamis adatokat rögzítettek a járőrök.

A történtek alapján szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség a 25 éves petriventei férfi ellen, közölte a főügyészség szóvivője, dr. Pirger Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában