Vádemelés

2022.01.05. 11:16

Jogsi nélkül hamis rendszámmal vezetett a fiatal férfi Zalában

Eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ült, hamis rendszámos autójával a fiatal férfi, bíróság előtt felelhet érte.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A nemrég vádemelésig jutott történet részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. E szerint a 28 éves csehimindszenti férfit a szabálysértési hatóság engedély nélküli járművezetés miatt két, 2021 januárjában hozott határozatával 12-12 hónapra eltiltotta mindenfajta közúti vezetéstől. Ennek dacára a férfi 2021. szeptember 18-án Csehimindszentről útnak indult Zalaszentgrótra Magyarországon forgalomba nem helyezett, rendszám nélküli Citroen Xsara típusú személyautójával, amire felszerelte egy forgalomból kivont Citroen Xantia típusú gépkocsira kiadott rendszámokat. A férfit  a rendőrjárőrök  este negyed hét körül Zalabéren megállították ellenőrzésre, és ekkor kiderültek a "hiányosságok".

 

A férfi ellen az egerszegi járási ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!