Kehidakustány

2015.09.17. 14:03

Az egészség öröm - Az életre, a munkára nevelik az ellátottakat

Kehidakustány - Hogy az egészséges életmódot az ellátottak örömtelien élhessék meg, egészségnapot rendeztek vetélkedőkkel, bemutatókkal a Zala Megyei Szocioterápiás Intézményben.

Keszey Ágnes

Játszva az egészségért e címmel rendezték meg az egészségnapot csütörtökön a megye egyetlen, alkoholbetegeket ellátó és rehabilitáló intézményében. A hagyományos rendezvény idén különleges volt, hiszen több segítő, szociális intézmény lakóit is vendégül látták a kehidakustányi intézményben. Az egészségfejlesztő programon játékos formában, több állomáson hívták fel a figyelmet az egészség fontosságára.

- A programokat úgy állítottuk össze, hogy szerepeljen az egészséges életmód, a táplálkozás és nagyon fontos számunkra a lelki egészség védelme is. A résztvevők számára az is kiderült, hogy mit tehetnek mindezért - mondta el Grebenárné Székely Beatrix, a Zala Megyei Szocioterápiás Intézmény igazgatója.

Az ép testben ép lélek szlogen valóra váltása az egyik fő cél.

Közös torna, egészségsátor, gyógynövények, egészségügyi mérések is várták a résztvevőket. Presits Pálnénak is a zalaszentgróti mentőápolók, Grebenár Péter és Cseh Zoltán mutatta e az elsősegélynyújtás alapjait és az újraélesztés technikáját<br> Fotó: Keszey Ágnes

- Fontos az, hogy pozitívan gondolkodjanak, jól érezzék magukat, sokat nevessenek és hogy élvezzék az életet: Szenvedélybetegeket gondozunk, azt mutatjuk meg, hogy ne szerekhez nyúljanak azért, hogy vidámság legyen az életükben - emelte ki az intézményvezető.

Az intézmény ellátottjai számára ápolási, gondozási és rehabilitációs lakóotthoni ellátást nyújtanak, a szociális foglalkoztatás, a szocioterápia, a csoportfoglalkozások meghatározó szerepet játszanak. Az intézmény lakói által készített kerámiák már ismertek a térségben, ezeket rendszeresen bemutatják kiállításokon, más intézményekben is,

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!