Kehidakustány

2011.05.17. 14:06

Kehidakustány legidősebb lakóját köszöntötték (fotókkal)

Molnár Zsigmondné Horváth Máriának 95. születésnapja alkalmából a napokban Lázár István polgármester ünnepélyes keretek között adott át egy gyönyörű virágcsokrot és Orbán Viktor Miniszterelnök köszöntő emléklapját.

Horváth Csilla


Mariska néni 1916-ban született Zalacsányban, a Batthyány grófok birtokán, ahol édesapja vincellér volt. Édesanyja szakácsnő, akit hamar elveszített, ekkor négy lány maradt árván. Édesapja hamarosan újra nősült, született még két lánytestvére, akik ma is élnek, és sűrűn látogatják testvérüket. Kustányba, a családdal még gyerekként költöztek, Kereszturi Józsefnével (Icu nénivel) ma is egy utcában laknak. Másik húga, Keszei Károlyné (Ani néni) Zalaszentgróton lakik és Ő is gyakran ellátogat hozzá. Testvérüket születésnapján mindketten személyesen köszöntötték.


Mariska nénit egy lánya, két unokája és két dédunokája veszi körül. Az ünnepi asztalnál jókat derülve idézték fel a gyerekkori élményeket. Nagyon örült a jókívánságoknak, meghatottan köszönte mindenkinek.
Mai napig jó egészségnek örvend, néha napján reumára panaszkodik. Kérdésünkre, hogy mi a hosszú élet titka, azt válaszolta:
"Legfontosabb az egymás iránti türelem, megértés és a feltétel nélküli szeretet, mert azt mindig vissza is kapod!"

Búcsúzóul mindenkinek azt kívánta, hogy olyan szép hosszú életet éljen mint Mariska néni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!