Kálócfa

2016.01.07. 14:43

Közösségi teret hozna létre a falu

Kálócfa – Közösségi célra kívánja hasznosítani a település önkormányzata azt az ingatlant, amit még tavaly decemberben vásároltak meg.

Gyuricza Ferenc

Mindezt Szabó András, az alig több mint másfélszáz lelkes település polgármestere tájékoztatta a Zalai Hírlapot. Elmondta: az önkormányzati hivatal annak idején egy olyan nagyobb családi ház jellegű épületben került kialakításra, aminek másik fele magántulajdonban volt. Az önkormányzati tulajdonú épülettel szomszédos ingatlant használó személy elhunyta után az önkormányzat nemcsak a kérdéses házrészt vásárolta meg, hanem a hozzá tartozó kertet is.

A szándékuk szerint az épületben közösségi termet, esetleg internetes helyiséget alakítanának ki, míg az időközben kitisztított kertet egy kültéri kemence felépítésével, valamint kerti bútorok telepítésével ugyancsak közösségi célra kívánják a későbbiekben hasznosítani. A polgármester azt is hozzátette: az épület – különösen a most megvásárolt része – felújításra szorul, ennek érdekében a település egy olyan komplex energiahatékonysági pályázatot tervez benyújtani, ami a művelődési házra is kiterjedne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!