Kálócfa

2017.06.19. 18:40

Kerékpárút kellene - Átmeneti megoldásként most a járdák felújítását tervezik

KOZMADOMBJA, KÁLÓCFA A gyalogos és a kerékpáros közlekedés biztonsága érdekében szeretné felújíttatni a 86-os út melletti járdáját mindkét település önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Minderről Szabó András kálócfai polgármester beszélt lapunknak, aki emlékeztetett rá: többször is próbálkoztak már kerékpárút létesítésével, eredményt azonban eddig nem értek el. Most viszont a járdák felújítására adódott lehetőség, ezért ezúttal ezt szeretnék kihasználni.

- Belügyminisztérium által kiírt pályázat a már meglévő járdák felújítását teszi lehetővé - magyarázta Szabó András. - Átmeneti megoldásként ezzel is előbbre leszünk.

Kiss Zoltánné is inkább a járdán biciklizik - az úttest kész életveszély
Fotó: Gyuricza Ferenc

Kálócfán 1,6 kilométernyi, Kozmadombján közel nyolc-száz méternyi járda található a 86-os út mellett. Utóbbi falu polgármestere, Kámán János azt mondja, ők szeretnék legalább egy méteresre ki is szélesíteni a gyalogutat, ugyanis ezáltal kerékpározhatóvá válna a járda. Kálócfán viszont a helyi adottságok - az út menti árok és a kerítések közti szűk terület - miatt ezt már sokkal nehezebb megoldani, de ott is hasonló elképzeléseket dédelget a falu önkormányzata.

A két egybeépült település külön-külön pályázott, hiszen a kiírás csak ezt tette lehetővé. Kálócfán mintegy 17, míg Kozmadombján hétmillió forintra lenne szükség a felújítások elvégzésére.

Kámán János kérdésünkre azt is elmondta, Kozmadombja további fejlesztési terveit a járdafelújítási pályázat sikerétől teszik függővé. Szükségük lenne egy olyan járműre, amivel az időskorú lakosok szállítását meg tudnák oldani, ám ennek beszerzése csak úgy jöhet szóba, ha marad pénzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!