Elsőfokú figyelmezetés

2019.08.16. 07:50

Zivatarveszély Zalában: akár kisebb szemű jég is eshet

Zivatarveszély miatt az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI, zaol.hu

Budapest, 2017. augusztus 6. Gyalogosok futnak át az úttesten az esõben Budapesten, az Állatkerti sétányon 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kallos Bea

A zivatarokat felhőszakadás, átmeneti szélerősödés, esetleg kisebb szemű jég kísérheti. A figyelmeztetést Zala megye mellett a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, és Veszprém megyére adták ki – írja az MTI.

Fotó: met.hu

A pénteki nap folyamán erősen felhős lesz az ég. A délelőtt folyamán, élénk széllökések kíséretében érkezik a csapadék a megyénkbe. A maximum hőmérséklet 22 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia

Hidegfront jellegű hatás várható. Előfordulhat fejfájás, migrén, valamint szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Epilepsziás, illetve asztmatikus rohamok léphetnek fel. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!