időjárás

2019.01.12. 16:01

Rövid ideig tart majd az enyhülés

Reggelig erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmeneti szakadozások lehetnek.

Szombaton csak helyenként, főként az északi megyékben lehet gyenge eső, havas eső, kisebb hózápor. Éjszaka azonban már több helyütt várható vegyes csapadék: az északkeleti, keleti megyékben döntően hóra (kis valószínűséggel esetleg ónos szitálásra), másutt általában esőre, havas esőre kell számítani. Emellett a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részein helyenként ónos eső is lehet.

Vasárnap napközben nagy területen hosszabb időre is jelentősen csökkenhet a felhőzet, de délutántól északnyugat felől ismét beborul az ég. Délelőtt délen és keleten mindenütt megszűnik a csapadék, majd hosszabb szünetet követően késő délutántól, estétől északnyugat felől egyre több helyen elered az eső. Késő este, éjfél körül északkeleten azonban már havas esőre, hóra is számítani kell. A nyugatias szél ma még többfelé, holnap már csak kevés helyen erősödik meg, vasárnap estétől azonban a délnyugati szelet ismét többfelé kísérik erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2 fok között valószínű, keleten az alacsonyabb értékekkel, de a keleti határ mentén az éjszaka első felében kissé hidegebb is lehet. Reggelre néhány fokot emelkedik a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 1 (ÉK-i határvidék) és 9 (DNY-i határvidék) fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!