Esős idő

2018.09.02. 11:26

Nagy zuhéval búcsúzik a vakáció: másodfokú figyelmeztetést adtak ki Zalára

Vasárnap délután intenzív zivatarok kialakulására figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

zaol.hu

Az OMSZ másodfokú riasztást adott ki Zalában vasárnapra heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt.

Forrás: met.hu

Ma délutánig elszórtan előfordulhatnak zivatarok a Dunántúlon és a középső országrészben, amelyekhez felhőszakadás (> 30 mm) társulhat. A Dunántúl nyugati felében egy-egy zivatar akár heves kísérőjelenséggel (> 90 km/h széllökés, > 2 cm jégátmérő) járhat.

Előreláthatólag a késő délutáni óráktól kiemelten a Dunántúlon többfelé várható intenzív zivatarok kialakulása – legnagyobb területei lefedettséggel a Dunántúl délnyugati kétharmadában és a Duna-Tisza köze délnyugati részén – előreláthatólag hétfő hajnalig. A zivatarokat ezeken a részeken helyenként felhőszakadás (> 30-60 mm), viharos (60-80 km/h) szél és kisebb méretű jég kísérheti, az esti órákig a Dunántúlon néhol, majd ezt követően hétfő reggelig nyugaton egy-egy helyen zivatarok környezetében 85 km/h feletti széllökés és jégeső (2 cm feletti átmérővel) is kialakulhat. A középső országrészben ebben az időszakban elszórt jelleggel fordulhat elő zivatar néhol felhőszakadás (> 30 mm) kíséretében – írják figyelmeztető előrejelzésükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!