Figyelem!

2019.07.25. 09:04

Kánikulára és extrém UV-B-sugárzásra figyelmeztetnek Zalában is!

Több megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a hőség miatt csütörtökre. Emellett az extrém UV-B-sugárzás miatt is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI, zaol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alena Ozerova

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Zala megye mellett, Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, és Veszprém megyére adták ki a hőség miatti elsőfokú figyelmeztetést.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy csütörtökön a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as (extrém) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Azt kérik, hogy az emberek fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen, 11 és 15 óra között lehetőleg ne napozzanak.

Zalában már a délelőtti órákban 31 fok körül alakul a hőmérséklet, délután pedig 34 fokra is felszökhet a hőmérő higanyszála. Éjszakára sem jön lehűlés – az előrejelzés szerint 30 fokos meleg lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!