Időjárás

2018.12.13. 07:55

Hétvégére újra kifehéredhet Zala megye

Péntekre, szombatra és vasárnapra is havazást ígér a meteorológia.

zaol.hu

Fotó: Pezzetta Umberto

Csütörtökön a kora reggeli órákban alaposan megfagyott a táj, nem is csoda hiszen dermesztő, -3 fok uralkodott odakint. A nap folyamán enyhül majd az idő, a maximális hőmérséklet délután 1 fok lesz, amely -1 fokra hűl vissza estére.

Pénteken hasonlóan alakul az időjárás: reggel -1, délután 0, este pedig újból -1 fokot fognak mutatni a hőmérők. Egész nap felhős lesz az ég, valamint helyenként élénk széllökésekre számíthatunk. Estére a hó is megérkezik.

Fotó: Pezzetta Umberto/ZH archív

Szombaton alaposan meggyűlik a bajunk a havazással, hiszen akár 8 centiméternyi is leeshet. Az előrejelzések szerint el sem fog olvadni, hiszen egész nap -2 foknál marad a hőmérő higanyszála. Készítse elő a szánkót, mert változás vasárnap sem lesz! A hét utolsó napján a 8 centihez még 2 centiméter eshet, ráadásul kemény fagyok jönnek az éjszaka. Hajnalban -5 fok csak -1-re szökik fel a legmelegebb órákban, hogy hirtelen essen vissza éjszaka, dermesztő -8 fokra! A borzalmas hideg mellé alacsony légnyomás is társul, így aki érzékeny rá, jobb ha felkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában