fagyni fog

2017.11.30. 17:45

Csökken a csapadék, de csípős éjszakánk lesz

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -1 és +6 fok között valószínű, fagypont körüli értékek az északi, havas részeken lehetnek

Az átvonult hidegfront mögött hideg, de már szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. A havas tájakon csípős éjszakának nézünk elébe.

Nyugat felől egyre több helyen felszakadozik a zárt felhőzet, az összefüggő csapadékzóna ma késő délutánra elhagyja a keleti megyéinket is. Ezt követően hajnalig csak néhol lehet gyenge eső, havas eső, hó, de számottevő csapadék már nem lesz.

Hajnalra elsősorban az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegység területén köd, zúzmarás köd képződik. Pénteken a Dunántúl északnyugati részein és a keleti megyékben lehetnek erősebben felhős területek is, másutt azonban alapvetően napos, csapadékmentes időre lehet számítani.

Csütörtök délutántól mindenütt jelentősen gyengül a szél, pénteken az északira forduló szél már többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -6 fok között alakul, de az északi havas, derültebb tájakon -7, -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -1 és +6 fok között valószínű, fagypont körüli értékek az északi, havas részeken lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!