Hírek

2017.01.27. 11:56

Zsíros kenyeret és meleg teát is osztanak

Nagykanizsa – Meleg teával, zsíros kenyérrel és süteménnyel várják a Katolikus Karitász Deák téri irodájában a rászorulókat.

Pásztor András

Mint azt Barbalics Józsefné, a szervezet kanizsai vezetője elmondta: a hosszan tartó, hideg időjárás miatt kezdték el az akciót.

– Immár két hete, hogy elkezdtünk zsíros kenyeret, meleg teát osztani a rászorulóknak, sőt alkalmanként házi készítésű süteménnyel is tudunk szolgálni – mondta a vezető, aki elárulta: minden hétköznap tele vannak „vendégekkel”, sokaknak ugyanis ez az étel jelenti a napi reggelit. – Természetesen egyéb segítséget is tudunk nyújtani a rászorulóknak, az irodából például meleg kabátokat, sapkákat, sálakat vihetnek magukkal a szükségben szenvedők.

Juhász Gyuláné (balról) és Mándli Anna zsíros kenyeret készít Fotó: Szakony Attila

Barbalics Józsefné azt is elmondta: szorosan együttműködnek a városban működő karitatív szervezetekkel, illetve az önkormányzattal, így az élelem és a meleg ruha mellett, egyéb segítséget, támogatást is tudnak nyújtani a bajba jutott embereknek, attól függően kinek éppen mire van szüksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!