Hírek

2011.03.03. 18:48

Zenetanárok a pódiumon

A napokban tanári hangversennyel folytatódott a keszthelyi Festetics György Zeneiskola és az intézmény baráti köre rendezésében hagyományos tanévi koncertsorozat.

Horányi Árpád

A zenei képzési programhoz immár tradicionálisan hozzá tartozó fellépéseknek gyakori színhelye a Helikon Kastélymúzeum, mely ezúttal is otthont adott a hangversenynek. A város kulturális programjaihoz szorosan kötődő hangversenysorozat növendékek, zenepedagógusok, a társintézményekkel való kapcsolatok révén vendégül látott muzsikusok, zenei pályán továbbtanuló volt diákok közönség elé lépésére ad lehetőséget. Mindezzel kifejezésre jutnak az intézmény kiterjedt kapcsolatai is, amiknek ugyancsak fontos szerepük van a helyi muzsikus élet gazdagításában, s annak messze a városhatárokon túli ismertségében. A tanári hangverseny minden alkalommal az egyik legizgalmasabb eseménye a programnak. Ahogy Bánhidai Tamás, az iskola igazgatója elmondta: azt mutatják meg, aminek a továbbadásáért dolgoznak. Nyitányként Petik Ákos szólaltatott meg gitárján egy Eric Penicaud-művet, mely ezúttal Magyarországon elsőként hangzott el. Békési Mihály kürtön Beethoven F-dúr szonátájának első tételét adta elő, Burián Zsófia zongorakíséretével. A tanári zenekarral felcsendült Schumann Esz-dúr zongorajátékának első tétele, Farkas Ferenc Piccola Musica di concertója. A fináléban fuvola, klarinét, oboa, kürt és fagott fúvósötöst hallhatott a közönség Varga Endre, Felföldi Gábor, Bodnár Sándor, Bodnár Sándorné és Békési Mihály előadásában. A hangversenysorozat keretében még két esemény várja az érdeklődőket. Április közepén a budapesti Molnár Antal Zeneiskola növendékei vendégszerepelnek, közös koncertet adva vendéglátóikkal. Május végén a zeneiskola nyílt napjával ér véget a program, az érdeklődők akkor a muzsikus műhely miliőjébe is belekóstolhatnak, aznap este a Keszthelyi Jazz Műhely ad záró koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!