Hírek

2017.04.18. 08:48

"Alig várjuk a következőt!" Gólyák és szervezők a II. Zalaegerszegi Egyetemi Napokról

Tavaly áprilisban - ahogy arról be is számoltunk – először fogott össze a három zalaegerszegi kirendeltséggel is rendelkező egyetem (a PTE, a BGE és a Pannon Egyetem kihelyezett karai) diákvezetősége, s rendezték meg a Zalaegerszegi Egyetemi Napokat, azaz a ZEN-t!

Mikó-Baráth György

A rendezvény nagy sikert aratott hallgatók és a zalaegerszegi fiatalok körében. Ezek után jogosan merült fel a kérdés, ha egyszer a szekér már beindult, miért is változtatnának a szervezők. Így idén is maradtak a tavalyi receptnél, s április 10-12-én megtartották a második közös egyetemi napokat.

Balogh Fruzsina

Természetesen kisebb változásokat és újdonságokat tartalmazott az idei programfüzet. Erről az egyik szervező, Fáró Fanni mesélt nekünk. - A tavaly már bevált műsorszámok mellett új, érdekes programokkal készültünk az idelátogatóknak, például közös mozizással, melynek keretein belül a Sohavégetnemérős című filmet vetítettük azoknak, akik az esti buli előtt szívesen múlatták az időt egy kis filmezéssel. Szakmai, valamint szabadtéri programokat is tartottunk a kampuszon, melyen sok érdeklődő vett részt. A szerdai napon rendeztük meg az egyik legfontosabb programunkat, a jótékonysági futást, melynek teljes bevételét a tavalyihoz hasonlóan az Akarattal és Hittel Alapítvány számára ajánlottuk el, akik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Onkológiai Osztályának a munkáját segítik. A szabadtéri programoknak a jó idő is kedvezett. A hallgatók - visszajelzései alapján - nagyon elégedettek voltak a sokszínű programokkal, a szervezők munkájával, és az esti koncertekkel is.

Fruzsina és Weinhoffer Petra

Egy elsős egyetemista számára külön kuriózumnak számítanak az egyetemi napok, hiszen teljesen más miliővel rendelkeznek ezek a rendezvények, mint amit egy középiskolás megszokhatott, s ha már Fanni említette a hallgatók visszajelzéseit, kíváncsiak voltunk, hogy tetszett a gólyáknak a ZEN. Megkérdeztük erről Weinhoffer Petrát, aki a BGE-GKZ első éves hallgatója, s Balogh Fruzsinát, aki gazdálkodási és menedzsment szakon kezdett az idei tanévben. Petra megerősítette azon véleményünket, hogy a tavalyi rendezvény nagyon jó visszhangra talált, így nem csoda, ha nagyon várta az idei ZEN-t. – Rögtön az első egyetemi hetem során rengeteg jót hallottam erről a rendezvényről, így nagyon vártam! Nem is kellett csalódnom. Remek programokon vehettem részt, sok új embert ismerhettem meg, új élményekkel gazdagodtam. Én leginkább a főzőversenyeket emelném ki, hiszen itt még jobban összekovácsolódott kis csapatunk. Érdekes volt az is, hogy most oldottabb környezetben találkozhattunk tanárainkkal, egy másik oldalukról is megismerhettük őket.

Fruzsinát rögtön „mély vízbe dobták", hiszen elsős egyetemistaként már a Hallgatói Önkormányzat tagja lett, így nem csak szórakozott a ZEN-en, hanem rengeteget is dolgozott azért, hogy minden jól sikerüljön. – Különösen örülök annak, hogy az idei ZEN is hasonlóan sikeres volt, mint a tavalyi - a visszajelzések és a résztvevők száma alapján -, hiszen tudom, hogy ennek szervezése mennyi feladattal, energiabefektetéssel járt. Ennek ellenére én is nagyon jól éreztem magam, hiszen a programok során jó volt a hangulat, és nagy, baráti társaságok gyűltek össze, akiknek a kedvét nem szegte még a néha szeles időjárás sem. Nagyon elégedett voltam az esti programokkal is, kiváltképp a keddi Animal Cannibals koncert tetszett, nagy kedvenceim a fiúk. Szerdán a BGE kampuszán, az alakuló téren bográcsoztunk a szaktársaimmal, nagyon finom pincepörkölt készült. Este egy jó bulival zártuk az Egyetemi Napokat, és alig várjuk a következőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!