Hírek

2017.02.22. 18:35

Mi történt a helyőrség megszűnése óta?

Zalaegerszeg - A megyeszékhely a múlt század végéig katonavárosnak számított - az emlékek felidézésére a Zalaegerszegi Honvédklub Egyesület március 4-re katonatalálkozót szervez.

Fincza Zsuzsa

- A helyőrségben szolgált hivatásos és a továbbszolgáló katonák, valamint a polgári alkalmazottak részvételére számítunk, de akár a volt sorkatonák is találkozhatnak egykori tisztjeikkel - tájékoztatott a rendezvényről Németh István, a Honvédklub Egyesület elnöke. - A cél a közös emlékek felidézése, egy kis nosztalgiázás, s megtudni, mi történt a helyőrség megszűnése óta a volt bajtársainkkal.

Németh István a laktanya bejáratánál, ahova a volt katonatársakat is várják Fotó: Fincza Zsuzsa

A tervezett program szerint 13-tól 14 óráig a volt Petőfi laktanyában, a honvédklub székhelyénél várják az érdeklődőket, ahol megtekinthetik a helyőrség-történeti kiállítást, majd megkoszorúzzák a hősök emlékművét és a helyőrség emléktábláját. Ez után közös séta keretében megnézhetik, mivé lett egykori laktanyájuk. A baráti találkozóra délután fél négytől este kilenc óráig a Keresztury VMK-ban kerül sor.

- A helyszínen nem működik büfé, az önköltséges vendéglátásról az egyesület gondoskodik, és hogy mindenből legyen elegendő, előre be kell jelenteni a részvételi szándékot a klub címén. A távolabb lakók megtehetik ezt napközben telefonon a laktanya biztonsági szolgálatánál, ahol a részletekről felvilágosítást is adnak. Jelentkezni február 25-ig lehet. Mindenkit szívesen látunk, aki úgy érzi, hogy közöttünk a helye - mondta az elnök, hozzátéve: a helyőrségi kiállítás az egykori katonák tárgyi emlékeiből állt össze, s remélhetően - például a találkozó alkalmával is - tovább gyarapszik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!