Hírek

2017.07.07. 12:51

Ez itt a mi időnk - diplomaosztó a BGE Gazdálkodási Karán

ZALAEGERSZEG - A Budapesti Gazdasági Egyetem egerszegi Gazdálkodási Karán 74 hallgató zárta le tanulmányait, tőlük köszönt el pénteken az intézmény.

Magyar Hajnalka

Az ünnepségen Lambertné Katona Mónika, a kar dékánja elmondta, minden tanév szolgál újdonsággal, idén kettő is akad. Első alkalommal kaptak diplomát a rövidített képzésen végzettek, illetve oklevelet a felsőoktatási szakképzés nemzetközi gazdálkodás szakán tanulók. Szólt arról is, manapság egyre többen érzik át, hogy egy szituáció megoldása akkor a legeredményesebb, ha a felek a győztes-győztes pozíciót foglalhatják el a végén. A kar mindenképp nyert avval, hogy részese lehetett a végzősök tudásbővülésének, s reméli, a hallgatók is úgy érzik, hogy piacképes végzettségükkel, s a magukba szívott élményekkel nyertesként léphetnek át életük új fejezetébe. A kar jövőjéről szólva kiemelte az infrastruktúra és a duális képzés fejlesztését, továbbá újabb innovatív megoldások meghonosítását a gazdász- és informatikusképzésében.

A befogadó város nevében Balaicz Zoltán polgármester búcsúzott. Kittért rá, a megyeszékhely számára stratégiai cél a felsőoktatási intézmények - különösen a BGE GKZ - támogatása, hiszen a minőségi képzés rangot ad a városnak. A fiataloknak pedig azt kívánta, álmaik váljanak valóra, s találják meg a jövőjüket, akár Zalaegerszegen...

A hallgatói önkormányzat nevében Fáró Fanni köszönt el, majd az alapképzésben részt vett közgazdászjelöltek fogadalma következett. Ezt megelőzően a tudást és a méltóságot szimbolizáló talár kalapjának bojtját - a hagyományokat követve - balról jobbra emelték át...

Ezt követte az oklevelek és tanúsítványok ünnepélyes átadása. A végzősök közülük 26-an vehettek át diplomát, illetve oklevelet, a többiek igazolást kaptak tanulmányaik befejezéséről. Valamennyi volt hallgató egy-egy tollal is gazdagodott a Zalaegerszegen töltött évek emlékére.

Batha Adrienn és Lengyeltóti Szilvia a frissen átvett diplomával
Fotó: Pezzetta Umberto

Ezután Horváth Cintia, Sinkovics Adrienn és Hideg Nikolett köszönt el hallgatótársaitól és az intézmény oktatóitól, prózában és dalban. Felidéződtek az együtt töltött pillanatok, az emlékezetes gólyatáborok, no meg az álmatlan éjszakák, amikor szembesültek vele, minden vizsgaidőszak felér egy érettségivel. Felcsendült az „Azért vannak a jó barátok..." című Máté Péter dal, s bátorító biztatásként elhangzott: Ez itt a mi időnk, a mi helyünk, ne hagyjuk tétlen elmúlni, éljünk vele, ragadjuk meg...

A kar vezetése köszönetét fejezte ki mindazon hallgatóknak, akik tanulmányaik mellett szakítottak időt a közösségi, valamint a tudományos diákköri munkára is. Ennek elismeréseként Zsupanekné dr. Palányi Ildikó dékánhelyettes jutalmat adott át tíz volt hallgatónak. A ceremónia közben az is elhangzott, mi mindennel járult hozzá a kar életéhez Lengyeltóti Szilvia, Gömböcz Zoltán, Batha Adrienn, Szecsődi Gotfrid, Horváth Cintia, Sinkovics Adrienn, Hideg Nikolett, Mihók Réka, Tóth Eszter, valamint Bácsay Márk.

A Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete, a karral ápolt jó kapcsolat és együttműködés jegyében, első alkalommal emlékplakettel jutalmazta azt a hallgatót, aki a legtöbbet tett a Zala megyei közgazdász kultúra fejlesztéséért. Az elismerést a társaság zalai elnöke, Berta László nyújtotta át Lengyeltóti Szilviának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!