Hírek

2017.04.27. 19:07

Vendéget vertek a szeme láttára: nem avatkozott közbe a zalai presszós

Zalaegerszeg - Végignézte a vendég bántalmazását a presszó alkalmazottja, segítségnyújtás elmulasztásával vádolják.

Arany Gábor

A megyeszékhelyi Kovács Károly tér egyik szórakozóhelyén tavaly július másodikán déltájt támadt konfliktus egy ittas pár és az egyik szintén ittas női vendég között. A szóváltás abból kerekedett, hogy a férfi meggyanúsította a nőt, hogy elvette a mobiltelefonját; a vitába bekapcsolódott a férfi élettársa is.

Folyamatosan szidalmazták a lopással gyanúsított vendéget, aki a vita lezárása érdekében megmutatta a táskáját. A férfi ennyivel nem elégedett meg, és átnézte a táskát, de nem találta meg a készüléket, amitől még ingerültebb lett. Tovább vitatkozott a nővel és egyszer arcul is ütötte.

Ezután a széket kezdte dobálni, asztalokat borított fel. Élettársa először csitítani próbálta, majd a nő felé fordult és leköpte, felkapta a telefonját és kihajította a presszóból. Ekkor a férfi is odalépett a megtámadotthoz, és már közösen bántalmazták. Ütötték, leköpték, a férfi le is vizelte. Mindezt végignézte a a szórakozóhely alkalmazottja is, aki közben elkezdett rendet rakni a helyiségben. A férfi agresszivitása nem csillapodott, többször megint megütötte a nőt, sőt újra le is vizelte, élettársa megint leköpte.

A bántalmazás és megalázás folytatódott, az alkalmazott, akkor sem avatkozott közbe, amikor megtámadott már a földre zuhant, ráadásul ekkor kitépték nyakából a láncát, majd tovább veszekedtek közben a nővel, aki elterült és ekkor támadói már távoztak. Az alkalmazott több alkalommal elsétált a fekvő vendég mellett, de nem próbált meg neki segíteni.

A megtámadott nő végül egy vendég közreműködésével felállt és elhagyta a presszót. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a történtek miatt a pár ellen garázdaság, becsületsértés, kifosztás, míg az alkalmazott ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!