Hírek

2017.04.19. 10:29

A szél mindent felforgatott Zala megyében

Megyei körkép – Az előrejelzéseknek megfelelően tegnap a megyében viharos erejű széllökések voltak, ami kisebb fennakadásokat okozott.

Pásztor András

A tegnapot szó szerint felforgatta a nagy szél Zala megyében. Reggel bizony sokan szembesülhettek azzal, hogy nem az aktuális időjárásnak megfelelően öltöztek, a munkába igyekvők zöme összehúzott kabáttal és lehajtott fejjel próbált a járdán maradni, ami olykor nem is volt egyszerű feladat. De hogy mennyire is volt viharos erejű tegnap a szél, azt jól jellemzi a rendőrség által meghirdetett országos közúti sebességellenőrző akció lefújása is. Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata nem sokkal 9.30 óra előtt jelentette be, hogy az időjárási körülményekre való tekintettel felfüggeszti az akciót. A rendőrség egyúttal arra kérte az autósokat, hogy az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően vezessen, különösen azok, akik már nyári gumival közlekednek, hiszen 7 Celsius fok alatt – a megfelelő tapadás megőrzése – miatt inkább a téli gumi javasolt.

Az Újudvar és Magyarszerdahely közötti  úton akkora porfelhő volt, hogy a szembejövő autókat is alig lehetett észrevenni Fotó: Szakony Attila

A viharos erejű szél miatt tegnap a tűzoltóknak is akadt dolga. Keszthelyen a Kisfaludy utcában a szél kiszakította egy családi ház használaton kívüli fém kéményének tartó bilincseit, amely így a gyalogosokat veszélyeztette. A helyi hivatásos tűzoltók lebontották a veszélyes füstelvezetőt, aminek köszönhetően nem történt személyi sérülés. Galambokon a  Somogyi Béla úton egy fa dőlt az útra, ami forgalmi akadályt képezett. A zalakarosi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói  láncfűrésszel távolították el a nagy  útakadályt. Nemesapátiban a  település külterületén szintén egy fa dőlt az útra teljes útlezárást okozva. A forgalmi akadályt végül a Zalaegerszegről érkező hivatásos tűzoltók szüntették meg. Nagykanizsán délutánra a havas eső is megérkezett.

A nagy szél a látási viszonyokat is jelentősen mérsékelte bizonyos szakaszokon, az Újudvar és Magyarszerdahely közötti  úton például akkora porfelhő volt, hogy a szembejövő autókat is alig lehetett észrevenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!