Hírek

2014.08.06. 15:55

Zajlik a munka: épül és bővül a kerékpárúthálózat

Nagykanizsa - A Vár utcai szakasszal nemrég megkezdődött a kerékpárút építése és már folynak a munkálatok a város másik két pontján is.

Horváth-Balogh Attila

Kiskanizsán, a Vár úton kezdték meg a munkát, képünkön az egyik szakember, Zsifkó Lajos. Fotó: Szakony Attila

Nagykanizsa, Zalakaros, a horvátországi Kapronca önkormányzata és a csáktornyai Medimurje Megyei Turisztikai Hivatal uniós pályázati siker révén közel 600 millió forint értékben kerékpáros fejlesztéseket hajthat végre. A Nagykanizsára jutó rész ebből közel 330 millió forint. A projekt keretében látogatóközpont épül a Csónakázó-tónál, illetve itt nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas XCO-pálya is készül. Továbbá a környező erdőben különböző hosszúságú trekking pályákat jelölnek ki.

– A beruházás a meglévő városi kerékpárút-hálózat javítását és jelentős bővítését is lehetővé teszi – hallottuk Kunics Ferenctől, a polgármesteri hivatal műszaki menedzserétől. – Az új szakaszok három helyszínen épülnek meg, egyrészt a Király és a Vár utcákban, a Zrínyi utcai körforgalomtól a Varasdi utcáig, itt már javában zajlanak a munkálatok a déli járda vonalán. Másrészt a Teleki utcában, az Eötvös tértől a Hevesi utcai körforgalomig az északi járda nyomvonalán, harmadrészt pedig a Petőfi utcában, a Huszti tér és a Dózsa György utca között, a nyugat oldali járda nyomvonalán. Utóbbi két helyszínen is elkezdődött már a kivitelezés. Javítás pedig a Bagola-Galambok közti összekötő útszakaszon lesz.

A kiskanizsai munkálatokról a kivitelező kft. építésvezetőjétől, Kreiner Lászlótól megtudtuk: a Vár utcán, a benzinkúttal szemben lévő szakaszon megtörtént a régi járda pályaszerkezetének elbontása, a külső oldalt már lehumuszolták, és elkészült a töltés szélesítése. A homokos kavicsréteget leterítették, erre jön a beton, majd az aszfalt. A kerékpárút szélessége itt 3,3 méter, egyes szakaszokon ennél szélesebb, máshol szűkebb is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!