Hírek

2016.03.17. 06:25

Vöröskeresztes dolgozóra támadt a hajléktalan

Nagykanizsa - Hajléktalan társát bántalmazta, majd a szociális munkásra is rátámadt a magáról megfeledkezett férfi; a napokban vádat emeltek ellene.

Arany Gábor

A 38 éves B. György tavaly október elsején este fél nyolc tájt a Vöröskereszt nagykanizsai átmeneti szálló és éjjeli menedékhelyén keveredett szóváltásba az egyik sorstársával és többször megütötte. A történteket látta a szolgálatban lévő szociális segítő, aki B. Györgyöt 24 órára ideiglenesen kitiltotta az intézményből és távozásra szólította fel. Mivel ennek B. György nem tett eleget, a vöröskeresztes alkalmazott a karjánál fogva az épületből kivezette és kint elengedte. Ekkor B. György megrúgta a szociális segítő lábát, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott neki, ráadásul többször feléje is ütött, de ez elől a megtámadott elhajolt.

Az esetről tájékoztatást adva a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a hajléktalan férfival szemben a kanizsai járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint testi sértés miatt emelt vádat. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a férfira korábban, szeméremsértés miatt kirótt 4 hónap, de egy év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének a büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés, halmazati büntetésként akár 7 év börtön is kiszabható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!