Hírek

2017.05.08. 13:59

A TOP program támogatásával tervezik a Vizslapark felújítását

Zalaegerszeg - A TOP program támogatásával mintegy 240 millió forint értékű parkfelújítást tervez a város a Vizslapark területén.

Hajdu Péter

Bali Zoltán önkormányzati képviselő tájékoztatta a sajtót hétfőn a projekt helyzetéről. Mint elmondta, az összeg rendelkezésre áll, ugyanakkor a kezdéshez a városnak sok tervezési, azon belül közmű-, magasépítészeti- és parktervezési munkát kellett előfinanszírozni, ezek elkészültek. Jelenleg a park egy részében működő játszótérhez kapcsolódó pavilon tervezése van folyamatban. Ez utóbbi június folyamán várható engedélyezését követően indul a közbeszerzési eljárás.

Bali Zoltán (balról) képviselő Szindekovics Ferenc és Kulcsár László parkőrökkel Fotó: Pezzetta Umberto

A képviselő elmondta, a parkfelújítás kezdése a növényültetéshez kapcsolódik, ami ősszel, vagy jövő tavasszal várható. Új sétány, játszótér, kutyafuttató létesül, sok zöldfelület kerül felújításra, és a parkban lesz egy 400 méter hosszúságú futókör is. A nagy értékű felújítást óvni kell, ezért az önkormányzat két parkőrt alkalmaz a VG Kft. munkatársaiként május 1-jétől, akiket a képviselő bemutatott. Szindekovics Ferenc és Kulcsár László parkőrök feladata az állagmegóvás biztosítása figyelemfelhívással, járőrözéssel, amit hétvégeken is ellátnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!