Hírek

2016.07.24. 13:34

Vízifoci és sárkányhajó versenyt is rendeztek

Kistolmács, Nagybakónak – A hétvégén két dél-zalai kis községben is nagy mulatságot rendeztek. A programok között főzőverseny, vízifoci, sárkányhajó futam és tűzoltási bemutató szerepelt.

Mirkó Imre

Szombaton immár hetedik alkalommal rendezték meg a falunapot Kistolmácson. Az egész napos program horgászversennyel kezdődött, amit az ifjúsági kategóriában Kámán Martin, míg felnőtt kategóriában Jozef Orsos (Horvátország) nyert. A kispályás labdarúgó bajnokságra is szép számmal neveztek csapatok, melyek közül a Becsehely emelhette magasba a trófeát.

Csoportkép a kistolmácsi falunapon a díjazott gyerekekkel

Ezt követően első alkalommal rajtolt a Kistolmácsi tavon a sárkányhajó gyorsulási verseny. A viadalt végül a kanizsai Hullámhárítók egysége nyert meg. Sor került a kistolmácsi diákok jutalmazására is, a díjakat és a jutalomkönyveket Birkás Zoltán kistolmácsi faluvezető valamint Farkas Szilárd a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület elnöke adták át. A lendvai tűzoltók haboltási bemutatója után a falunap Daavid koncerttel zárult.

Nagybakónakon a gyerekek a vízifoci előtt a füvet is kipróbálták Fotó: Mirkó Imre, Gergely Szilárd

Nagybakónakon a sportpálya környékén gyülekeztek a falubeliek szombat délután. A főzőverseny mellett sütiversenyt is hirdettek, de a sörivók sem maradtak szomjasak, ők is összemérhették gyorsaságukat. Időközben a vízifoci is kezdetét vette, így a nagy melegben gyerekek, felnőttek egyaránt lehűthették magukat. Természetesen kulturális műsorral is készültek a szervezők, a Molnári Tánccsoport mellett, a Fűzvölgyi Dalostársak alapozták meg a jókedvet, majd látványos zumba bemutatóra is sor került, este pedig a népszerű Varga Feri és Balássy Betty duó szórakoztatta a közönséget.

Címkék#Kistolmács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!