Hírek

2011.04.15. 16:47

Veszélyben: Nagykanizsa rohamkocsi nélkül maradt

Egy váratlan főigazgatói utasítás értelmében március 22-től nem működik rohamkocsi a kanizsai mentőállomáson. Erről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt Péntek László, a megyei közgyűlés egészségügyi bizottságának tagja.

Szalabán Attila

A Jobbik politikusa rámutatott: bár az egészségügyi szakállamtitkár totális sikerként értékelte a Széll Kálmán Terv egészségügyet érintő részeit, rengeteg pénzt vontak el az Országos Mentőszolgálattól  most főigazgatói utasításra lépett életbe a Kanizsát és térségét súlyosan érintő döntés, melyet szakmailag semmi sem indokol.

Péntek László rámutatott: a rohamkocsi lényegesen nagyobb esélyt biztosít a bajba kerülteknek, hiszen nagyobb gyógyszerkészlet, hordozható lélegeztetőgép és mobil defibrillátor is van a fedélzetén. Márpedig a kanizsai mentőállomás területéhez tartozik az M7-es autópálya, a 7-es főút és a halálútként is emlegetett M70-es gyorsforgalmi út, s egy súlyosabb közlekedési balesetnél nem mindegy, hogy milyen felszereltségű mentő érkezik a helyszínre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!