Hírek

2011.02.18. 17:37

Vége a vizsgaidőszaknak! Egyetemisták kocamurija (képgalériával)

A Dezső nevű disznó kora reggeli levágásával kezdődött és szórakoztató feladatokkal folytatódott pénteken a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának a vizsgaidőszakot lezáró 8. Kocamuri rendezvénye.

zaol.hu

A nagykanizsai kollégium fiataljait már reggel 7 órakor pálinka kíséretében ébresztették, a közös koccintás után a disznóölésben jártas hallgatók levágták a 150 kilogrammos Dezsőt. A malac feldolgozása alatt  a többi diák sem tétlenkedett, hat csapatba rendeződve városszerte számos érdekes feladatban mérték össze a tudásukat.

- Mi bohóc parókában fotózkodunk a járókelőkkel - mosolygott Mészáros Péter a Kocákok csapatának a vezetője, miközben műanyag palackba töltött csokoládélikőrrel kínált bennünket. - Megkértük a gyalogosokat, hogy a mérnök informatikusok egyik legszebbjét, Mándoki Dórát lássák el az aláírásukkal.


Eztán a vidám társaság rólunk is készített néhány fényképet, melyekért állítólag az értékelésnél plusz pontokat kapnak.

Bolondos társasággal találkoztunk a Deák téri buszmegállóban is. Itt a penesek Dezső disznó emlékének adózva feketébe öltöztek. A stílszerűen temetkezési vállakozók névvel hódító alakulat a buszváróban egy felmosóvödörrel felszerelkezve várta a helyi járatot, hogy lemoshassa annak szélvédőjét.

- Gyorsnak kellett lennem, hiszen a buszt nem tarthattam fel - mondta Valguth Attila, aki ingujját feltűrve suvikszolta a járgány ablakát. Akárcsak a Forma1-ben: a versenyző jött, utasok fel, és már végeztem is.

Eközben az egykori úttörőház területén paintball várta a csapatokat. A hatalmas csata közben néhány eltévedt golyóból az ételfesték a parkoló autókra fröccsent, de a hallgatók azonnal lemosták, így nem hagyott nyomot.

A megfáradt csapatokat este disznótoros és hajnalig tartó buli várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!