Hírek

2016.11.29. 18:03

Védekezés az árvíz és belvíz ellen

Zalaegerszeg – Felkészülés a téli időjárásra, árvíz és belvíz elleni védekezés – egyebek közt e témák szerepeltek a Zala Megyei Védelmi Bizottság keddi ülésének napirendjén.

Horváth A. Attila

A tárgyalt előterjesztésekről dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, az MVB elnöke, Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója számolt be sajtótájékoztatón.

Elhangzott: a megyei védelmi bizottság a  munkatervben szereplő feladatokat végrehajtotta. Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott köszönetet mondott az állampolgároknak, az önkéntes szervezeteknek és a sajtónak is a segítő munkáért, együttműködésért. A keddi ülésen módosították az szmsz-t, az ár- és belvíz elleni védekezésről szóló beszámolóból pedig kiderült, hogy az átlagosnál csapadékosabb időszakon vagyunk túl, ami rengeteg tanulsággal szolgált. A védelmi létesítményeket, vízelvezetőket folyamatosan ellenőrzi a katasztrófavédelem, ismertette Egri Gyula, majd felhívta a figyelmet a járművek téligumi-használatára és a szintén baleset megelőzési szempontból fontos téli hóeltakarításra, síkosságmentesítésre, amiben kérte a lakosság közreműködését. Gaál Róbert arról tájékoztatott, hogy a vízügyi igazgatóság ár- és belvízvédelmi létesítményeinek állapota megfelelő, a védekezéshez szükséges létszám és eszközállomány rendelkezésre áll. Mint mondta, további fejlesztések is szükségesek, így hamarosan Zalatárnoknál és Murarátkánál épül árvíztározó, utóbbi településnél pedig az M70-es mentén az árvízvédelmi töltéseket is kiépítik.

A testület a honvédségi szerződéses állomány toborzásának helyzetéről is tárgyalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!