Hírek

2017.04.21. 14:20

Átadták a tankerület megújult központját Nagykanizsán

Bár a tankerületi központ már január végén átköltözött, ünnepélyesen csak tegnap avatták fel az intézmény új központját a volt Vécsey-iskola emeleti részén. A felújított szintet a Nagykanizsai Szakképzési Centrum bocsátotta a tankerület rendelkezésére.

Pásztor András

– A teljes beruházás mintegy 26 millió forintba került, mely összeg kormányzati és önkormányzati támogatásból tevődött össze – árulta el Magyar Ferenc tankerületi igazgató, aki hozzátette: a felújítás és átalakítás során a villamos hálózat rekonstrukciója mellett, a burkolatok is megújultak és persze az iskolai padok és táblák helyére is irodai bútorok kerültek. – A végeredményt látva elmondható: a központ munkatársai méltó körülmények között dolgozhatnak.

A tegnapi avatáson részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, aki ünnepi köszöntőjében elmondta: bár a köznevelés és a szakképzés külön irányítás alá tartozik, mégis sok az átfedés, hiszen nem lehet jó és hatékony szakképzésről beszélni, ha az alapok hiányoznak.

Mint az elhangzott: a kanizsai központú tankerület nem csak a kanizsai, hanem a letenyei és a keszthelyi tankerület intézményeinek szakmai irányítását, illetve működtetését is ellátja, jóllehet Keszthelyen hat fős telephely is működik. Ennek okán volt jelen tegnap Manninger Jenő, a keszthelyi térség parlamenti képviselője, aki úgy fogalmazott: biztos abban, hogy a két város példás együttműködést tud felmutatni az oktatási intézmények működtetésében. A képviselő arról is szólt, hogy bár sok kritika éri az oktatást az ellenzék részéről, azért az elmúlt időszakban mégiscsak emelkedtek a fizetések és a munkakörülmények is javultak.

Az új irodákat Manninger Jenő képviselő (balról), Magyar Ferenc, tankerületi igazgató, Cseresnyés Péter államtitkár, Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója és Tóth Nándor alpolgármester is megtekintette

A nagykanizsai városvezetés részéről Tóth Nándor alpolgármester köszönte meg a volt iskolaépület szakszerű átalakítását és felújítását.

– Most már valóban minden adott ahhoz, hogy az itt dolgozók magas színvonalú munkát végezzenek és otthonosan érezzék magukat – fogalmazott az alpolgármester.

Mint azt Magyar Ferenctől, a nagykanizsai tankerületi központ igazgatójától megtudtuk: a kanizsai, a letenyei és a keszthelyi kistérségben összesen 52 általános iskola, gimnázium, gyógypedagógiai intézet működését, mint önállóan gazdálkodó intézmény felügyelik, beleértve a munkaviszonnyal kapcsolatos teendőket, a bérek, egyéb járandóságok kifizetését, az eszközök beszerzését, de még a beiratkozást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!