Hírek

2017.09.04. 19:13

Bohóc fényképével írt fenyegető levelet a polgármesternek - Akár két évet is kaphat

VASBOLDOGASSZONY Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a zalaegerszegi járási és nyomozó ügyészség az ellen a nő ellen, aki megfenyegette a vasboldogasszonyi polgármestert.

Arany Gábor

A vádiratba foglaltak szerint B. Györgyi ez év január 27-e reggelét megelőzően kézzel írt levelet hagyott a község polgármesterének lakóhelyén a postaládában. A levél eredetileg a vasboldogasszonyi polgármester által kiküldött tájékoztató volt, amelynek első, írott oldalára a nő újságból kivágott bohóc fényképét ragasztotta, míg a második, üres oldalára fenyegető üzenetet írt.

A nő emellett piszkos ruhadarabokat akasztott a faluvezető házának kerítésére, valamint üres konzervdobozokat, üvegeket és zacskókat rakott a kerítése elé. A polgármester komolyan vette a fenyegetéseket és feljelentést tett.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba az esettel kapcsolatban közölte, hogy a nő ellen zaklatás vétsége miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség. A büntető törvénykönyv szerint ez a vétség akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!