Hírek

2011.03.17. 15:51

Változások a keszthelyi tömegközlekedésben

Megváltozott a keszthelyi belváros forgalmi rendje, az autósok korlátozásokra számíthatnak, az autóbuszok pedig szerdától kezdődően más útvonalon járnak, nem érintik a Fő teret.

Sámel József

Újabb munkaterületeken indult be az építkezés a keszthelyi belvárosban: a tér nyugati oldalán (a gyógyszertárnál és a taxiállomásnál), majd a polgármesteri hivatal előtt és a Szentháromság-szobornál. Eközben a várkertben és a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom körül zajlik a régészeti feltárás, valamint a piac területén is folyamatosan dolgoznak. Az autósok egyelőre csak kisebb korlátozásra számíthatnak. A belváros teljes forgalmi lezárása a beruházás következő fázisakor, július elején várható.

A buszközlekedésben nagyobb változások lesznek. Egyetlen autóbuszjárat sem érinti március 16-ától a Fő téri megállókat. Az Alsópáhok és Hévíz felé közlekedő járatok a buszállomástól a Szent Miklós és Bercsényi utcán haladnak. Új megálló készült a Szent Miklós utcában, melynél az erre haladó autóbuszok – a távolsági járatok kivételével – megállnak, jelentősen javítva ezáltal a városrész közlekedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!