Hírek

2017.07.13. 14:20

Ünnepek, falunapok, zenés estek Zala megyében ezen a hét végén

Ezen a hét végén senkinek nem kell unatkoznia. A megye szinte minden településén szórakoztató rendezvények sorával várják az érdeklődőket. Ez már szinte a bőség zavara.

Zalai Hírlap információ

Falunapok

Ma délután fél ötkor Zalaszentgyörgyön a kultúrházban kitüntetések átadásával, valamint az újszülöttek és az új lakók köszöntésével kezdődik a falunapok programja. Ünnepi műsort az óvodások mutatnak be. Szombaton délelőtt 9 órától labdarúgótorna, falutúra, valamint sportversenyek, játékos vetélkedők kínálnak kikapcsolódási lehetőséget. Ezen a napon 11 órától délután egyig vért is lehet adni a kultúrházban. Délután fél kettőkor vízipisztolyos összecsapásra várják a vállalkozó kedvűeket, két órakor kezdődik a zalalövői önkéntes tűzoltók mentési bemutatója. Fél négytől indul a szentgyörgyi sárkányfutam, a kulturális műsor este 6 órától szórakoztatja a vendégeket. Szombaton

Kerkateskándon tartanak falunapot. Reggel 6 órakor kezdődik a horgászverseny, 8-kor családi főzés, majd kézműves foglalkozások, kulturális műsor, 17 órakor pedig Kerkateskánd-Máhomfa csapatainak futball mérkőzése várja a látogatókat. Pénteken este 10 órától bállal kezdődnek a hétvégi teskándi falunapok. Szombaton 9 órától sport- és főzőverseny ad vetélkedési lehetőséget. A teskándi gladiátorok 14 órakor csapnak össze, a viadalt kulturális műsor követi, a napot bál zárja. Vasárnap 13.30-tól rendezik meg a Németh István emléktornát. Emellett zenés program várja az érdeklődőket.

Külsősárdon szombaton tartják a hagyományos falunapot. A program 14 órakor kézműves kirakodóvásárral és főzőversennyel kezdődik, majd három órakor ünnepi szentmisét tartanak. Ezt egészségsátor, kézműves foglalkozások és kulturális program követi, amelynek fellépői a Kerka Táncegyüttes, a zalaapáti harmonikazenekar és a gyertyánosi színjátszók lesznek, míg hat órától a Potyautasok együttes mutatja be műsorát. Szombaton 14 órától nagy mulatságban lesz része Surd aprajának-nagyjának a Zichy parkban. Akik ellátogatnak a falunapra, bőven lesz részük játékos-sportos programokban, országosan elismert előadók zenei koncertjében és természetesen ínycsiklandó ételekben.

Horvát zarándoklat

Tizenegyedik alkalommal szervez az Országos Horvát Önkormányzat Homokkomáromban horvát zarándoklatot a hét végén. A hívek szombaton 14 órától horvát nyelvű szentmisén vesznek részt a kegytemplomban, ezt követően pedig meg is vendégelik őket.

Kiállítás

Lendván, az egykori 2. sz. Általános Iskola épületében ma este nyolc órakor nyílik kiállítás a XXII. LindArt Nemzetközi Ifjúsági Művésztelep és az idén először megrendezett LindArt Junior munkáiból. A tárlatot dr. Katerina Mohar művészettörténész mutatja be.

Jubileum

Ma ünnepli fennállásának 10 éves évfordulóját a Rezidance Tánccsoport. Jubileumi műsoruk 18 órakor kezdődik a rezi tornacsarnokban.

Nyári esték

Lentiben ma 20 órakor a Rendezvénytéren, a Lenti Nyári Estéken a nagykanizsai Orrf Ütőegyüttes és Hevesi Tamás lép fel.

Kedvcsináló archív képünk a Nasreen Hastánc Stúdió műsoráról készült, vasárnap Zalaegerszegen a Budapesti Gazdasági Egyetem nagyelőadójában lépnek fel. Vasárnap délután öt órakor kezdődik az immár tizenekettedik évzáró táncgálájuk. A műsorban közel 100 fellépő mutatja be tudását a kezdőtől a profi szintű táncosokig   Fotó: archív

Folkfest

Ma 19 órakor a Nagyváthy Néptáncegyüttes fellépésével kezdődik a Keszthelyi Folkfest a Balaton-parton a zenepavilonnál. Utána fellép a Tördemic Néptáncegyüttes, majd a Cimbaliband Danics Dórával. Szombaton 19 órától a Népek Tánca Tánccsoport, Bogdán Norbert és zenekara, majd a Re-Folk Zenekar, vasárnap 19 órától a Gyenesdiási Négyes, a Zorica Tánccsoport és a Pyrgos görög zenekar és néptáncegyüttes áll színpadra.

MŰSZAK

Balaton és szabadság - e mottó jegyében rendezi meg a MŰSZAK, a Művészek Szabad Alkotóközössége idei nyári alkotótáborát Cserszegtomajon, a Baráth utca 3. alatt (a rendezvényt szervező Takács Ferdinánd és Takács-Szencz Lívia festőművészek háza udvarán). 18 órakor nyílik meg a Művészeti piknik Halápy János festőművész emlékkiállításával.

Zenés esték

A vasárnap esti mise után 20 órakor kezdődik a vonyarcvashegyi Szent Mihály-dombi zenés esték következő programja a kápolnában, Somos Zoltán és Farkas Edina előadóművész dalestje.

Kettős ünnep

Bánokszentgyörgyön szombaton kettős "ünnepre" kerül sor. A Szentgyörgy nevű települések találkozójával egy időben falunapot is tartanak. A 14 órakor kezdődő rendezvényen művészeti csoportok, énekesek, humoristák is színpadra lépnek, ám a legkisebbek sem fognak unatkozni: őket bohócműsorral is várják.

Andalító muzsika

Letenyén szombaton 20 órakor a harmonikamuzsika kedvelőit várják a Séta téri zenés esték újabb rendezvényére. Németh Norbert harmonikaművész szórakoztatja játékával a nagyérdeműt.

Szentlászlók találkozója

Huszonkettedik alkalommal tartják meg a Kárpát-medencei Szentlászló nevű települések találkozóját mától Búcsúszentlászlón. Az ünnepi műsor 18 órakor kezdődik a faluházban, majd felavatják Szent László hermájának másolatát az épület előtt. Este fél kilenckor Bödőcs Tibor lép fel. Szombaton 10 órakor templombemutató séta, majd pedig egyházi koncert kezdődik. Ezt követően a vendégek sétán ismerkedhetnek meg a településsel. A kulturális bemutatók délután fél 3-kor kezdődnek, 5 órától táncház következik, a napot bál zárja. Vasárnap a 11 órai ünnepi szentmisét követően búcsúztatják a vendégeket.

Szombaton (július 15-én) reggel 9 órakor Nován a XXIX. Göcseji Aratónapokkal kezdődik a rendezvény, reggel 8 órakor a Zalaegerszegi Fúvószenekar szabadtéri zenéje invitál a programra. Itt lesz a II. Göcseji Dombérozó ünnepélyes megnyitója. A művelődési házban fotókiállítás nyílik Simon Balázs munkáiból. 17 órakor bemutatják a novai tündérkertet, s előadásokra is várják a közönséget (Darázsi Zsolt gyümölcsész, Kovács Gyula erdész).

21 órától Dobronhegy Balázsfai-hegyén, a Sümegi pincénél égboltvizsgálatra nyílik lehetőség a Vega Csillagászati Egyesület segítségével. Bábparádé kezdődik Hottón szombaton 15 órakor a faluháznál. Interaktív játszótér, árnyszínházi játszóház és promenád zenekar kínál szórakozást elsőként. A zenés marionett játék 16 órától látható, a Tintaló Társulás Horgászni tilos című szórakoztató utcaszínháza 18 órakor kezdődik a faluház környékén.

Vasárnap (július 16-án) Barlahidán 8 órától horgászbemutató, 16 órától templomi vonósnégyes-koncert (Crown String Qartett) kínál élményt, 17.30-tól a sörfőzés tudományát ismerhetik meg a jelenlévők Utassy Roland sörfőző mestertől. 14 órakor az evangélikus templomban istentisztelet lesz.

Vasárnap 8 órakor Becsvölgyéről kerékpártúra indul a göcseji falvakba. A dobronhegyi Sümegi pincétől 10 órakor autós tájékozódó túra rajtol el, ugyanott 18 órakor szőlő- és borkóstoló kezdődik (utóbbi két dobronhegyi rendezvény részvételi díjas). Este 21 órától szintén csillagvizsgálatra nyílik lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!