Hírek

2017.05.10. 13:00

Újra megtelik élettel - Nem lesz az enyészeté a bánokszentgyörgyi panzió

BÁNOKSZENTGYÖRGY - A sokáig kihasználatlanul álló épület rendbetételének újabb szakaszára került pont nemrégiben.

Szabó Zsófia

Mint arról nemrégiben beszámoltunk: a falu szívében lévő panzió korábban az önkormányzaté volt, majd magánkézbe, végül ismét a község tulajdonába került. A település vezetése pedig döntött a felújításról.

Baumgartner László polgármester az esztétikailag korszerűsített, festésen átesett közösségi teret mutatja Fotó: Szakony Attila

- Elsőként egy rendezvényteret alakítottunk ki, ugyanis ennek híján voltunk, mivel a korábbi kultúrház rossz állapotban van - jelezte Baumgartner László, a falu első embere. Hozzátette: a panzió alsó és felső szintjét, ami különböző programoknak biztosít immár méltó helyet, a közfoglalkoztatottak segítségével kitakarították. Majd saját forrásból, mintegy háromszázezer forintból ki is festették a helyiségeket. Egyúttal kijavították a helyenként sérült burkolatot.

- A konyhába pedig, amit szintén elkezdtünk berendezni, a Start munkaprogram segítségével vásároltunk két gáztűzhelyet - összegezte a polgármester. Elmondta azt is: a következő munkafolyamat, mellyel nyárra elkészülnek a Szentgyörgy nevű falvak találkozójáig, az erkély korszerűsítése lesz. Új korlátot építenek az emeleten, emellett új burkolatot kap a "kilépő" placc is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!