Hírek

2017.09.03. 07:38

Újabb felújítás Surdon, megújul az idősek klubja

SURD A községre méltán igaz: egymást érik a nagyszabású felújítások. Az idei esztendő, a korábbiakhoz hasonlóan, bővelkedik különböző fejlesztésekben, amelynek áldásos hatásait több generáció élvezheti.

Szabó Zsófia

A napokban fejeződött be az óvoda rendbetétele, amelyre még korábban nyert negyven millió forintot a település. Ebből került sor az intézmény teljes rendbetételére. Az oviba járó lurkókat és a dolgozókat e hónaptól otthonos és komfortos, modern körülmények fogadják, mivel a külső szigeteléstől az új fejlesztőszoba építésén át, egészen a tetőre szerelt napkollektorokig, mindent renováltak az épületen.

– Márr javában dolgozunk egy újabb, szintén nagy volumenű fejlesztésen – árulta el Kanász János, Surd polgármestere. – A gondozási központot, közismertebb nevén az idősek klubját tesszük rendbe: több mint tizenhat millió forint pályázati támogatásból, amit még korábban nyertünk. A munka dandárja jelenleg is zajlik – részletezte a község első embere, aki elmondta: szinte teljes rekonstrukcióra kerül sor a helybéli idősek nappali ellátását biztosító házban. Kicserélik a nyílászárókat az épületet szigetelik, kívül-belül új színt kap a ház, amit akadálymentesítenek is, ám megújul a padlózat, és az erkély.

A kivitelező munkatársai, köztük Földi Jenő, naponta dolgoznak az épület felújításán
Fotó: Szabó Zsófia

- Új bútorokkal rendezzük be a központot, a kanapétól kezdve egészen a székekig – folytatta Kanász János. – Továbbá új televízióval és hűtőszekrénnyel is gazdagítjuk klubot. Amíg a munkálatok tartanak, addig sem marad ellátás nélkül a huszonöt szépkorú klubtagunk. A helyi IKSZT épületébe várjuk őket nap, mint nap. A hónap végére viszont befejezik a szakemberek a gondozási központ rendbetételét, s akkor az időseket ismét ott fogadjuk – összegezte a polgármester. Elárulta: október 6-án meglepetéssel is kedveskednek az idős hölgyeknek, uraknak. Vacsorával és Dankó Szilvia énekes zenés estjével és élőzenés muzsikával lepik meg őket, így akár táncra is perdülhetnek.

Ami az újabb fejlesztéseket illeti, soron következő feladat az orvosi rendelő épületének korszerűsítése lesz. Ahová, ahogy a művelődési házba is, új bútorokat szerezne be. Ezeken kívül a szennyvíz elvezetésének kérdését is szeretnék megoldani. Emellett a településen figyelmet és természetesen sok munkát fordítanak majd az utak karbantartására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!