Hírek

2012.10.25. 16:18

Új tüdőt kapott a zalaegerszegi kisfiú

Zalaegerszeg - Kétoldali tüdőátültetést hajtottak végre egy bécsi kórházban a zalaegerszegi Nagy Leventén a minap. A sikeres műtétről a kisfiú édesanyja, Nagy Mária tájékoztatta a Zalai Hírlapot.

Horváth A. Attila

A cisztás fibrózissal küzdő 11 éves kisfiú történetét július 28-ai lapunkban mutattuk be. Mint megírtuk, a veleszületett anyagcsere-betegség miatt a fiú állapota olyannyira leromlott, hogy a transzplantáció elkerülhetetlenné vált. A család akkor segítségért fordult lapunkhoz.

Levente ugyanis a nyáron felkerült a tüdőátültetést végző bécsi kórház donorlistájára, ám a család attól félt, nem tudja előteremteni a külföldi tartózkodás költségeit. Csütörtökön két jó hírt is kaptunk Leventével kapcsolatban: a műtét sikerült, a fiú szervezete jól reagált az új szövetre. Az édesanya pedig elutazhat Bécsbe, és a lábadozás ideje alatt végig Levente mellett maradhat, köszönhetően a zalakarosi Szabadics Zoltánnak, aki (korábbi felajánlásának megfelelően) fizeti a szállást. Nagy Mária hozzátette: minden támogatónak köszöni a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!