Hírek

2016.12.13. 14:39

Új fenntartóhoz kerülnek az iskolák

Keszthely - Jövő évtől a Nagykanizsai Tankerületi Központ működtet több keszthelyi iskolát.

Keszey Ágnes

A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint a köznevelési intézmények a területileg illetékes tankerületi központ vagyonkezelésébe kerül. Az erről szóló megállapodást legkésőbb december 15-ig meg kell kötni - ezért kedden rendkívüli ülésen, illetve ezt megelőzően bizottsági üléseken tárgyalt erről a képviselő-testület.

A döntés értelmében 2017. január 1-től a Nagykanizsai Tankerületi Központ működtetésébe kerül a három keszthelyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola: a Csány-Szendrey Fodor utcai székhelyintézménye és belvárosi tagiskolája, az Egry József iskola, a zeneiskola, a gimnázium és a Mozgás háza. Eddig az oktatási intézmények működtetésében, bizonyos feladatok (takarítás, karbantartás) ellátásában részt vállalt a a Gazdasági Ellátó Szervezet végezte. A kedden megszületett döntés szerint az GESZ létszáma – a több dolgozót érintő áthelyezést követően - a jelenlegi 142 főről 124 főre csökken.

Az oktatási intézmények átadás - átvételével kapcsolatos részletes költségmegosztások megállapításáról szóló tárgyalássorozat jövő hét közepéig tart még, így azok részleteiről majd december 22-én, szintén soron kívüli ülésen dönt majd a keszthelyi képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!