Hírek

2014.12.12. 15:05

Új elnök a romáknál

Zalaegerszeg - Elnökcsere zajlott le a nemzetiségi önkormányzatban. Pénteken a megyeházán tartott ülést és közmeghallgatást a Zala megyei Roma Önkormányzat.

Arany Horváth Zsuzsa

A közmeghallgatás ugyan érdeklődés hiányában elmaradt, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne számos feladat, megoldandó gond a zalai roma társadalom életében. Erről tett hitet a pénteken – a törvényi rendelkezések megváltozása miatt – újonnan megválasztott elnök, Orsós Tibor(48). A söjtöri települési roma közösségben is vezető szerepet vivő férfi a MOL kötelékeiben dolgozik blokkezelőként, mint az üls után bemutatkozásképpen elmondta, 30 év alatt egyetlen napot sem hiányzott. Ezt a példát állítja nemzetiségi társai elé, tudván, hogy az előítéleteket mindkét oldalról egyszerre lehet csak lebontani: a többség a türelmével és a segítségével, az érintett kisebbség pedig fegyelmezettségével, a becsületes munkával, megfelelő tanulással.

Orsós Tibor új és Nagy József György régi elnökFotó: Pezzetta Umberto

A korábbi elnök Nagy József György az országos roma önkormányzat ügyvivői testületében kapott feladatai miatt vált meg tisztségétől, de Vajda László megyegyűlési tag és OCÖ-tisztségviselővel egyetemben továbbra is az új elnök mögött áll.

Orsós Tibor székfoglalójában a munkavállalás, a lakhatás, valamint az egészségügyi problémák megoldását jelölte meg a legsürgetőbb feladatnak.

A testület ezen kívül tájékozódott a december 20-án, Nagykanizsán a HEMO-ban sorra kerülő hagyományos roma kulturális és nemzetiségi nap szervezési munkáiról és az erős roma városi önkormányzatokkal való jövőbeni együttműködésről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!