Hírek

2009.08.14. 02:26

Új buszmegállókkal

Pakod (szj) - A Nyugat-Dunántúlon elsőként Pakodon és Pókaszepetken készültek új létesítmények a közösségi közlekedés fejlesztésére kiírt pályázatnak köszönhetően.

Szabó Judit

Sokan járnak busszal a két település lakói közül, jelentős a városi munkahelyekre ingázók száma. Némelyik buszmegállóban esőben-hóban is a szabad ég alatt kellett várniuk a járatokra eddig, s a megállókba nem juthattak el akadály nélkül a mozgáskorlátozottak. Ezekre a problémákra is megoldást jelentett a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 45 millió forintos támogatásával zajlott, közel 50 millió forintból megvalósult beruházás. Pakodon a buszfordulón kívül kettő, Pókaszepetken pedig hat buszöböl újult meg a támogatás segítségével. A korszerűsítés térkövezésből, akadálymentesítésből és új fedett váróhelyiségek kialakításából állt.

A beruházás napokban tartott ünnepélyes átadásán Balogh József, a regionális tanács elnöke hangsúlyozta, a közlekedés fejlesztésénél különös figyelmet fordítanak Zala megyére. A földrajzi adottságok indokolják a fejlesztéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!