Hírek

2017.03.06. 10:37

Kidőlt fa, égő tűz és épület adott munkát a zalai tűzoltóknak vasárnap

Nagykanizsán fa dőlt az útra, Nemesapátiban fű égett, Zalaapátiban egy épület kapott lángra.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére három tűzoltó beavatkozást igénylő jelzés érkezett.

07:00  Nagykanizsa: Az Ady Endre utcában két nyolcméteres fa dőlt az útra. A forgalmi akadályt képező növényeket a helyi hivatásos tűzoltók távolították el motoros láncfűrésszel.

09:20 Nemesapáti: Az Öreghegy dűlőben két hektáron égett a száraz fű. A lángokat a Zalaegerszegről érkező hivatásos tűzoltók oltották el kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fél órás munkálatok során.

20:06 Zalaapáti: A Jókai Mór utcában egy hatvan négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett. A tűz eloltásához Pacsáról, Keszthelyről és Zalakarosról érkeztek hivatásos tűzoltók nagy erőkkel akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral tudták megakadályozni a lángok továbbterjedését a szomszédos házakra. Másfél órás oltási munkálatok során sikerült teljesen eloltani az égő épületet. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás során vizsgálja az igazgatóságunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!